Korenbloemblauw

Korenbloemblauw

De Studio van Korenbloem-blauw

TV-uitzending van 13 juni 2019

   We vertellen in dit programma over hoe mensen de moeilijke jaren van 40-45 hebben doorgemaakt in Vlaanderen en Nederland, maar ook elders.

AFLEVERING  2

In de tweede aflevering van Korenbloemblauw hebben we het over Leendert Becu, die destijds als  boerenknecht door de Duitsers gedwongen werd om vanuit Cadzand naar ons land te vluchten. Samen met zijn twee paarden, Dolly en Rose, vatte hij een helse tocht aan....
 

Roland Bergeys
Leentje De coninck
gallery/korenbloemblauw - eclips...

We mochten een schrijven ontvangen na de eerste uitzending :

Beste Mijnheer Bergeys,

Een dikke proficiat aan U en uw medewerkers voor het prachtige programma en een zeer gewaardeerde dank voor de lovende woorden en het eerbetoon aan mijn ouders.

Met vriendelijke groeten,

Familie Nurski

 

Na de tweede uitzending ontvingen wij dit :

" Proficiat met jullie opzet - het vertellen van oorlogsverhalen.Het zijn dingen die wij ons in de verste verte niet kunnen inbeelden. Het was voor velen gewoon een ander leven. Ben benieuwd naar wat nog allemaal volgt. "

I. Demesmaeker:

" De manier waarop jullie oorlogsgruwel naar voren brengen is heel sterk. Sterk in die zin dat ik aan jullie lippen hing. Jullie verbloemden de oorlogsgruwel niet. Hoe jullie het verwoordden, maakte het wel dragelijk. Vind het een kunst om dat zo over te brengen. En de 'zachte' humor! Plus naast de vertellingen van de afschuw toch nog zoveel schoonheid: het samen drinken, feesten, de liefde voor de dieren,... zo mooi verwoord. Ik zag het voor mij gebeuren.

Romantiek in die oorlogsgekte. Gelukkig dat die er is, het avontuur, de dromerigheid in de hel, de prachtige muziek op accordeon.

Het was een speciale sfeer die ik nog niet bij oorlogsdocumentaires had gezien. "

M. Ahali